donderdag 25 november 2010

Kanchanaburi (23/11)
Kanchanaburi was kort maar krachtig. We verplichtten onszelf vroeg op te staan zodat we op 1 dag tijd alle bezienswaardigheden in de streek konden bezoeken. De dag begon met de Erawan Waterfalls, gelegen in een Nationaal Park, 65 km van Kanchanaburi. De waterval bestaat uit 7 niveaus. Wij gingen tot het 5de niveau zodoende er voldoende tijd over was om erin te zwemmen. Op onze tocht naar boven werden we vergezeld van spinnen, varanen en nieuwgierige aapjes. Eenmaal in het water zogen tientallen vissen aan onze tenen, blijven bewegen was de boodschap.


zoek het aapje ;)
Na een snelle hap in het Nationaal Park, gingen we even terug in het gruwelijke verleden van de streek. We bezochten in de namiddag de hellfire pass (en bijbehorend museum), death railway en de Bridge over the river Kwai, die allen symbool staan voor de in de WOII aangelegde spoorweg tussen Thailand en Birma, onder Japans bewind. 30.000 oorlogsgevangenen en 100.000 aziatische arbeiders werkten onder erbarmelijke omstandigheden aan deze 415 km lange spoorlijn. Velen verloren hierbij het leven.

Death railway

Bridge over the river Kwai
Moe maar voldaan kwamen we savonds aan in de guesthouse, of beter gezegd rafthouse. We logeerden in een kamer drijvend op de rivier (zalig in slaap gewiegd) met een adembenemd uitzicht.


We dachten die dag reeds alles gezien te hebben, tot we kennis maakten met een Belgische sekstoerist. Onder het motto 'poepen en buijtn' vertelde hij ons in geuren en kleuren over zijn vele thaise avontuurtjes. Ook Pukhet heeft voor ons nu geen geheimen meer!
Na een gezellige avond pintelieren met enkele belgen, reisden we terug naar Bangkok om van daaruit te vertrekken naar onze volgende stop "Sukhotai".

2 opmerkingen:

  1. Sukothai is nice... Probeer anders Ronny from Belgium eens te vinden. Hij doet moeie fietstochten in de streek, echt super cool. Vroeger had hij daar ook een guesthouse (BAN THAI) maar dat doet hij niet meer dus ik weet eignelijk niet waar hij uithangt

    kisses from Vilvoorde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nice, allé toch al wat Belgen tegengekomen en van de goeie soort blijkbaar ;-p
    geniet nog van de mooie natuur en de vele ontmoetingen. Lucky bastards :-)
    hier al veel sneeuw gezien maar voor de rest... geen apen toch niet van de dierlijke soort.

    groet Meggie

    BeantwoordenVerwijderen