maandag 29 november 2010

Sukhotai 27/11
Bij het maken van onze rugzak, twijfelde zesse om een trui achter te laten. De knoop werd al gauw doorgehakt door een ander. Tijdens de 6-uur durende busrit naar Sukhotai werd de trui gepikt; of hoe Boeddha reeds onze dilemma's aanhoort.
We verbleven in New Sukhotai bij een Frans-Thais koppel in een goedkope kamer, zonder enige luxe (matras op de grond, deur nauwelijks op slot, hagedissen,...).Dit leverde ons echter wel de gezelligste avonden op totnogtoe en ook ons Frans ging er aanzienlijk op vooruit.
De eerste dag deden we het rustig aan en gingen naar het stedelijk openluchtzwembad (stel er u vooral niet te veel bij voor). We werden er gretig aangegaapt door giechelende kinderen en algauw werden we door hen gebombardeerd tot entertainers van het zwembad.
Ook zesse kon bij zonsondergang een van zijn (vele) talenten showen aan de lokale bevolking...u raadt het al: VISSEN.

De volgende dag sprongen we vroeg uit de veren voor een countryside tour met de mountainbike. Deze tour bracht ons langs wijd uitgestrekte rijstvelden, tabaksplantages, hanengevechten, versmarkt,...Kortom, het echte Thailand! Wetende dat ruim 70 procent van de mensen hier werkzaam is in de landbouw, was dit een interessante onderneming.

De laatste dag namen we samen met de schoolkinderen de bus naar Old Sukhotai. Dit was de eerste hoofdstad van Thailand, voor Ayutthaya en Bangkok, en is momenteel een van de mooiste archeologische sites van Thailand (UNESCO Werelderfgoed). Ter plaatse huurden we een Harley Trapson en scheurden ermee langs de ruines die her en der verspreid liggen in het bosrijke dal. In de namiddag koelden we af in het Sanghalok Museum, die een uitzonderlijke verzameling keramiek herbergt uit de 13-15de eeuw. Zelfs mama's collectie olifanten kan niet tippen aan de beeldjes die we zagen ;)

We sloten het hoofdstuk Sukhotai gastronomisch af met een hamburger-friet in het naburige restaurant met een Belgische uitbater. Smakelijk en tot in Chiang Mai!

4 opmerkingen:

  1. Amai zeg dat lijkt allemaal heel aantrekkelijk. Ik kan geloven dat jullie het naar jullie zin hebben. Gisteren bij tante Dette en nonkel Jan geweest. We hebben een mooie en deugddoende namiddag gehad. Bij ons is het ondertussen ferm koud geworden. Dat heeft ook zijn charmes, maar jullie missen dat niet waarschijnlijk. Geniet met volle teugen!!!
    Dikke kus en knuffel aan jullie beiden. Tante Sabien en nonkel Bernard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey hey!

    Waaaaaw, zo leuk om jullie verhalen te lezen en mooie foto's te zien. Het is echt leuk om het mee te volgen. Zo sjiek wat je daar allemaal kan meemaken zeg.
    En hebben jullie al gevonden het "spelletje" werkt?

    Ondertussen is bij mij m'n stage afgelopen, kvond het heel jammer dat ik weg moest. Het was leuk en ze waren heel tevreden:) Vanaf vandaag ga ik wekelijks terug naar Gent...

    Heb gehoord dat jullie dit weekend gebeld hebben, en nu doe ik dus de groetjes terug ;)
    Heeeeeeel veel plezier daar en tot de volgende é.

    Ellen xx!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is nice I like!!!!
    Ge zou gefrustreerd raken aje ulder bezig ziet! Blijft ter maar van genieten ge maakt da maar 1ne keer mee. Kben wel nog in volle verwachting op de eerste ontmoeting met een she-male....
    Zesse, kmoest de groeten doen van de coiffeur! haha

    love you long time
    grtz djoten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jacques en martine6 december 2010 om 13:03

    hannes en marlies,

    fijn dat we jullie kunnen volgen via jullie blog. het zal een reiiiiiiiiiiiiis worden die jullie niet snel zullen vergeten, kortom een ongelofelijke belevenis samen waar je nog veel zult aan terugdenken. Vele groeten vanuit de ezelsgemeente Kuurne
    vanwege Jacques en Martine

    en v

    BeantwoordenVerwijderen