maandag 22 november 2010

Thailand


Emotionele rollercoaster (18/11)
Eindelijk was het zover; het grote avontuur kon beginnen!
Aangekomen in Zaventem besliste Marlies om haar rugzak nog wat lichter te maken (1 broek en 1 trui bleven thuis). De spanning bij Hannes liep hoog op bij het inchecken nadat de dame aan de balie zei: " oei, jullie retourticket is pas binnen 5 maanden, ik vrees dat dit een probleem zal vormen".Gelukkig werd dit euvel vrij snel opgelost, zoals een dafalgan 500 mg oplost in een glas water.
Het afscheid nemen van ons gezin viel ons zwaar, maar Mr. Bean, The Simpsons, Predators en Edward Scissorhand hielpen ons erdoorheen. Zowel de vlucht naar Abu Dhabi, als die naar Bangkok verliep vlot en aangenaam. Onze nieuwe hobby: lange afstandsvluchten met Etihad!

  Bangkok (19-22/11)
Aangekomen op de luchthaven, namen we een taxi naar Tewet, een wijk in het noorden van Bangkok.Daar vonden we onmiddellijk een gezellige guesthouse, in een steegje afgesloten van de drukke hoofdweg. De kamers zijn onberispelijk proper en ook het eten is er `very good, not spicy`.

Om ons van de nodige info te voorzien beslisten we om op zoek te gaan naar het Tourist Office. Onderweg werden we meteen geconfronteerd met de leuze van Johny Turbo: `tes veel verkjir en tstinkt noar vorte vis`. Ook het onaangename cliche van de ¨te goed engels beheersende en vriendelijke Thai¨ op zoek naar toeristen om in de zak te zetten, ging niet aan onze neus voorbij. Gelukkig werden we hiervoor voldoende gewaarschuwd door ervaren trekkers uit het thuisfront, waarvoor dank ;)
Al snel waren we van mening niet te lang te blijven plakken in The Big City Bangkok. Vandaar dat we zo snel mogelijk ons visum gingen aanvragen bij de Vietnamese Ambassade. ¨Snel¨ staat blijkbaar niet in het woordenboek van de ambtenaren van de ambassade. Je moet over een flinke dosis geduld bezitten want die mannen hebben geen hazepate gegeten! (Soit, Jirre tis in de sjakos)
Ons eerste cultureel bezoek was het Groot Paleis, die 219 hectare beslaat. Binnen de omheining zagen we niet enkel het paleis, maar tevens bijgebouwen en een verzameling tempels, waaronder de Wat Phra Kao, de bekendste Boeddhistische tempel van Thailand. Ondanks de horden toeristen en de enorme hitte waren de kolossale gebouwen in weelderige kleuren ontzettend indrukwekkend (waauuuw, geweldig).

Aangenamer om te bezoeken was Wat Pho, de oudste en grootste tempel van Bangkok, gelegen in een groene en rustige omgeving. Dit tempelcomplex is vooral gekend omwille van het beeld van de liggende Boeddha (45m lang, 15m hoog), wachtend op het nirwana.

Zondagavond hadden we het geluk het mooiste feest van Thailand mee te maken, Loy Krathong genaamd. Over gans Thailand liet men kleine bootjes van bananenbladeren met daarin brandende kaarsen en wierook op het water van de rivieren en khlongs om de watergeesten te eren. Ook wij kochten op straat een bootje en lieten het varen op de Chao Praya, in de hoop dat dit ritueel ook ons geluk zal brengen.


Na enkele dagen hebben we ons eindelijk snel en efficient leren verplaatsen met taxi, skytrain, boot en bus (in- en uitstappen geen senicure) in het doolhof van Bangkok. Na vier dagen `pollutie en drukte` gaan we voor enkele dagen een frisse neus ophalen  naar het rustige Kanchanaburi. Verslag volgt!

Sawat di kha
Hok en Marre

17 opmerkingen:

  1. Blij te horen dat alles goed meevalt!!
    Geniet er maar met volle teugen van!!
    Vele groeten, Pieter & Fabienne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. amai kben blij dat alles goedgaat met julie en amai zo n mooie foto s vele vele groetjes chantal jo shauni en ian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dag hannes en marlies. Zoals we zien en lezen stellen jullie het goed. doe zo voort opdat we verder zouden kunnen meegenieten van jullie prachtige reis.Proficiat. Groetjes ma en pa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super!!!
    geniet ervan
    zoen
    Bert en Alvie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Machtig!
    Nu ol zukn skwonne pictures, da ga wa zin binnen 5 maand.
    Amuseert under vwort, smit under, geniet mé volle teugen!
    Btw: Lars zin vrouwe is den dubbelganger van Marlies!Ge koste zuster gewist ein...
    Stelt nog wel é

    Greetings jun lichte nichte (Anke)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi wereldreizigers! Blog ziet er prima uit en het is bèretof dat er al foto's op staan. Ook de verslagjes zijn tof ...hopelijk houden jullie dat vol zodat we geregeld wat mee kunnen genieten van jullie ervaringen. Ongelooflijk toch zo'n medium. Allé, blij dat Etihad genoeg etenhad (haha, koksmop) om jullie veilig ter bestemming te brengen.Veel succes en tot spoedig. We springen wel eens binnen als we passeren !
    grtjs stefaan en hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  7. blijkbaar een goede start van jullie avontuur,goe bezig,we blijven jullie volgen,ietske jaloers maar met bewondering en ja, moest je het nog nie weten,den essevee en den cercle zijn gewonnen dit weekend!Veel leute en genot!
    Filip,Marika,J&J.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. super, geniet er maar van, leuk vo te lezen jullie blogske... zo weten we nog maar eens te meer wat we allemaal missen :-) gelukzakken...
    geniet er maar van.

    groetjes Meggie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wij zijn blij dat we jullie kunnen volgen via een blog , de foto's zijn bjistig , veel plezier nog wat verzekers niet moeilijk gaat zijn ! groetjes jonas en justine !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. eehj lichte nichte en zin wufdjeu!!
    tis ier die snelle eh, geweetwel! ben blij dajt goe stelt, en gebt nu al supersjieke foto's eh, kverlang al om de rest te zien! ah en voor ik het vergeet, kben bij onze laatste afspraak vergeten vrolijk pasen te zeggen dus bij deze is da ook gebeurt! geniet er nog maar van eehj!!
    grtjs ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wtf, zotte foto's... steek mij volgende keer toch maar in je valies! srry dak nu nog ma blog ze zusje ma weet oe dak ben e... kvind machtig dawe u zo goe kunnen volgen via den blog en kzie daj under da zot goe jeun en goed voor mekaar zorgt dus ben ik ook zonder zorgen e ;).
    trouwens zouje zukn aapke kunn meesmokkelen... da zo bere zin! kan ton een klein fietske kopen en et derop leren rijden, met het geld dak verdien aan 'my own private monkeyshow' (<- klinkt nogal dubbelzinnig...) kunn we dan samen nog zo een reisje maken ;)
    six and sus, het ga je goed e dare
    grtz van uw broertje en sekssymbool Timke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Zus en Hannes,

    Sint is vandaag op bezoek geweest
    Kids dolblij - volgens mama bellen we zondag even zodat je Bas en Jade even kan spreken.
    Alles OK voor de rest?
    Mietje op bezoek geweest bij dokter - alles Ok met baby en "het" weegt al 250 gram...benieuwd wat het zal worden.
    Nice pictuters btw - moeten Mie en ik ook eens doen hé - als de kinderen het huis uit zijn!

    grtz
    Bert - Mie - Jade - Bas en ?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. guido en dalie
    Het ziet er daar geweldig mooi uit en ik zie dat julie zich goed ammuseren daar geniet ervan
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo trotters,
    Uitgebreide foto-galerij gezien bij Jan en Det. Jullie maken iedereen echt wel jaloers. We volgen ook de boeiende én leerrijke beschrijvingen. Volhouden dus. Marlies hare nek ziet er al wat langer uit maar er is nog werk aan de winkel in vgl met de lokale vrouwen.Geen vuiligheid achterlaten in Thailand hé, denk aan jullie ecologische voetafdruk, wij doen dat hier ook elke dag. goeie reis !
    Stefaan en Hilde en Kids

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zalig kerstfeest kindekes!
    En trouwens bedankt voor het mooie kaartje.
    Echt schoone dingen op jullie foto's ze. Tlijkt me echt magisch daar.
    Hopelijk mag ik binnenkort ook zo'n ervaring opdoen in den Afriek.(met wellicht gans andere beelden...)
    Probeer de mooie momenten vast te houden. In jullie geval ga da moeilijk worden, want het worden er wellicht een miljoen!
    Kzal ulder 'heheuhn' tan ne keer testen aj terug zijt. Wie de meeste vragen kan beantwoorden wint nen lolly!!
    Blijf ulder amuseern é skeetjes!

    Ciao!
    AnkeX

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo,

    Happy New Year!
    Bij jullie is het al zover - bij ons is het nog even wachten op 2011.

    Bert and family

    BeantwoordenVerwijderen