donderdag 16 december 2010

Chiang Rai - Chiang Kong (13/11 - 17/11)
Aangekomen in Chiang Rai, beslisten we het enkele dagen wat rustiger aan te doen. Allebei waren we redelijk vermoeid geraakt na drie weken rondreizen. We hadden dan ook geluk dat we in een rustig gelegen guesthouse, met klein zwembad, verbleven voor slechts 6 euro per nacht! Het chillen heeft ons enorm veel deugd gedaan... onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen om aan LAOS te beginnen.
Maar drie dagen  enkel aan een zwembad liggen, is uiteraard niks voor ons dus hebben we er ook terug een brommer gehuurd om tussen het chillen door enkele dingen te bezoeken. En of dit de moeite was!
Chiang Rai had voor ons de gezelligste nightbazaar van al diegenen die we in Thailand bezochten, en dat waren er toch al enkele. Iedere avond gingen we erheen om ons buikje rond te eten voor maximum anderhalve euro per persoon en er te genieten van muziekbandjes en dansoptredens (hoewel beiden soms eens ferm naast het ritme zaten...lachwekkend!). Het leek wel alsof we ons iedere avond op een of ander tuinfeest bevonden. 
Daarnaast bezochten we Wat Rongkhun, wat voor ons de mooiste tempel was die we zagen in Thailand. Na tien jaar bouwen, is de tempel nog niet helemaal af maar het resultaat mag zeker al gezien worden. Wat de tempel zo speciaal maakt, is dat hij helemaal wit is. Hierdoor lijkt hij wel een kasteel uit een sprookje, zo eentje van het type waar ieder klein meisje van droomt om in te wonen!


Tot slot vingen we al een eerste glimp op van de mekong in Chiang Saen, een authentiek dorpje langs de mekong 60 km ten noorden van Chiang Rai. Het dorpje heeft een groot meer en een oud stadsgedeelte met ruines uit de 13-14de eeuw. Deze waren voor ons niet zo speciaal, aangezien we er al heel wat zagen in Sukhotai...schoonheid went zeker ;)


In Chiang Rai namen we niet enkel afscheid van Thailand, maar ook van Nele, die daar op tour was voor het werk. We zien elkaar terug in Belgie (als zij conge heeft) of in Thailand (als wij chance en conge hebben)!

Merci iedereen voor de toffe reacties op onze blog!
Tot in Laos,
6 en Marlies

2 opmerkingen: